När jag fick prova på lösullsisolering

Hello och god morgon. Hur har ni det? Med mig är det fint men jag har haft en riktigt lång dag i skolan idag. Idag fick jag arbeta med Energi Isolering AB.

Jag går andra året på gymnasiet med inriktning elektriker och jag stortrivs ska ni veta. Idag har vi haft en så kallad ’’prova på dag’’ vilket innebär att även fast vi har valt inriktning att vi ska få testa på något annat en dag för omväxlings skull. Vi fick dock inte välja vad vi skulle testa på utan vi blev utskickade till olika företag. Det blev jag och en tjej som åkte till samma ställe och vi hamnade hos en isoleringsmontör och han sa att vi skulle åka på ett uppdrag och lägga i lösullsisolering i Södertälje.

Vi kom fram till ett hus som såg ut att vara nybyggt och vi gick in. Ingen av oss två hade någon aning om i morse att vi skulle åka och lägga in lösullsisolering i Södertälje, utan vi trodde att vi skulle hjälpa till och kakla ett badrum eller liknande. Först blev vi lite besvikna men detta var helt klart det roligaste jag har gjort! Vi gick upp på deras vind och drog fram någonting som liknade en tjock slang och ur den sprutade det isolering. Det såg ut som att det snöade och både jag och tjejen fick testa på att lägga denna lösullsisolering.

När vi kom tillbaka till skolan skulle alla berätta om vad de hade gjort och jag berättade såklart historian att jag hjälpte till med lösullsisolering i Södertälje. Efter att ha lyssnat på de andra vad de hade gjort kunde jag lätt konstatera att jag fick det roligaste jobbet att testa på. Jag kommer fortfarande fortsätta med elektriker biten men jag kanske startar företag i framtiden och då ska jag absolut börja med lösullsisolering också. Tack för mig, nu är det dags att studera.